Opbrengst Eshofmarkt 2018 naar Stichting Twiga

Opbrengst Eshofmarkt 2018 naar Stichting Twiga

Op zaterdag 23 juni organiseert buurtvereniging De Eshof in Elst voor de 39e keer de jaarlijkse uitgebreide rommelmarkt op de Speelweide aan De Savornin Lohmanstraat, van 10 tot 14.30u. De opbrengst van de markt gaat elk jaar naar een goed doel in een tweede of derde wereldland. Bewoners van de Eshofmarkt kunnen hiervoor projecten aandragen.

Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Twiga.

Zij helpen kansarme kinderen in Mto wa Mbu, Tanzania, naar een betere toekomst door het aanbieden van onderwijs en daarna met het vinden van werk of om zelf iets op te zetten. Met de bijdrage wil de Stichting investeren in nieuwe zonneboilers en een aantal verouderde zonnepanelen. Hierdoor kunnen de kinderen warm douchen en komen ook andere plannen binnen handbereik zoals computeronderwijs en ’s avonds licht op het terrein. Voor meer informatie over het project kijk op www.stichting-twiga.nl Op de markt heeft de stichting een kraampje waar uitleg over hun activiteiten wordt gegeven.